Колку често треба да ги менувате четките за шминкање?

Колку често треба да ги менувате четките за шминкање?

НекоиШминкапрактично е невозможно да се нанесе без четка, особено ајлајнер, маскара и други козметички средства кои ги подобруваат очите.Добра четкае само од суштинско значење за некои рутини за убавина.Сепак, овие четки можат да содржат и бактерии, вируси, габи и други не толку посакувани работи што може да доведат до инфекција на очите, иритација на кожата и други проблеми.

 

Дали знаете кога е време да го замените вашиотчетки за шминка?Според медиумите Good Housekeeping, еве неколку упатства:

 

Течен ајлајнер: Заменете секои три месеци.

• Маскара: Заменувајте секои три месеци.

Крем сенки за очи: Заменувајте секои шест месеци.

• Лак за нокти: Заменете се на една до две години.Бидејќи лакот е чувствителен на влажност, избегнувајте да ги чувате вашите лакови во бањата.

Кармин, сјај за усни и лагер за усни: Заменувајте секои две години.

• Молив за очи: Заменувајте секои две години.

• Сенки за очи во прав: заменете се на секои две години.

 

Дали можете да прескокнете да ја замените вашата четка за козметика ако ја чистите темелно често?Според Good Housekeeping, дури и добро одржуваните козметички четки кои редовно се чистат треба да се менуваат на секои три месеци или порано ако фрлат влакна, обезбојуваат или имаат необичен мирис.

 

Добра идеја е да се запознаете со нормалниот мирис на вашата козметика додека се нови, за да знаете дали почнуваат да мирисаат „не“.Ако нанесувате козметика со сунѓери наместо со четки, тие треба да се менуваат на секои два месеци.

 individual fashion hot makeup brush set (295)

 


Време на објавување: Јан-02-2020