Материјали за коса

Материјали за коса

goat hair

Синтетичка / најлонска коса

1.Полесно за темелно чистење
2. Се спротивставува на растворувачите, добро ја одржува формата.
3. Се суши побрзо после миење
4. Без суровост
5. Нема протеински елемент
6. Пријателски на веганите
7. Има тенденција да биде поцврста, иако се достапни пофлексибилни верзии
8.Подобар за крем, гел, течност, но не толку ефикасен како пудра
9. Прашокот може да се нанесува и со синтетички дизајнирани специјално за намена

Животинска коса

Козја коса

1.Најчестиот вид кој се користи во четките за шминка.
2. Високо ефикасен при пакување и нанесување пудра
3. Може ефикасно да ги прикрие порите и да даде блескав и блескав финиш
Во Кина има повеќе од 20 степени на козјо влакна: XGF, ZGF, BJF, HJF, #2, #10, Double Drawn, Single Drawn итн.
XGF е најквалитетниот и најскапиот.Помалку клиенти и корисници можат да си ги дозволат четките за шминкање со XGF или ZGF.
BJF е подобар од HJF и подобро се применува за четки за шминка од врвна класа.Но, некои познати брендови како MAC обично користат HJF за некои од нивните четки.
Број 2 е најдобар во среден квалитет на козјо влакно.Тоа е сурово.Неговата мекост можете да ја почувствувате само во палецот.
#10 е полош од #2.Многу е груб и се нанесува за евтини и мали четкички.
Двојно нацртано и едно исцртано коса е најлошото козјо влакно.Нема прсти.И тоа е прилично грубо, повеќе се применува за оние четки за шминка за еднократна употреба.

goat hair

goat hair

Коса од коњ/пони

1.Има цилиндрична форма
2. Еднаква дебелина од коренот до врвот
3.Трајни и силни.
4.Одлично за контурирање поради силното лепење.
5. Првиот избор за четки за очи, поради неговата мекост, конкурентна цена и флексибилност.

Коса од верверица

1.Тенко, со зашилен врв и еднолично тело.
2.Со малку или без пролет.
3. Добро за сува или чувствителна кожа
4.Обезбедете мека покривка со природен резултат

goat hair

goat hair

Коса од ласица/самур

1. Мека, еластична, еластична, флексибилна и издржлива
2. Одлично за боење и прецизна работа
3.Може да се нанесува не само со пудра, туку и со течна или кремаста шминка

Коса од јазовец

1. Врвот е многу тенок
2. Коренот е груб, густ и еластичен
3.Се користи во четки кои работат на дефинирање и обликување
4.Идеален за четки за веѓи
5.Кина е главен извор на влакна од јазовец за четки за шминка

goat hair

goat hair

Коса од свиња

1.Многу порозна
2. Собира повеќе пигменти и рамномерно ги распределува
3. Влакненцата на влакната од свиња може исто така да помогнат во лесно контролирање на вашата шминка при мешање