Materialet e flokëve

Materialet e flokëve

goat hair

Flokë sintetik / najlon

1.Më e lehtë për t'u pastruar tërësisht
2. Qëndron ndaj tretësve, e mban mirë formën.
3.Thahet më shpejt pas larjes
4. Pa mizori
5. Nuk ka element proteinik
6. Vegan miqësore
7. Ka tendencë të jetë më e fortë, megjithëse versione më fleksibël janë në dispozicion
8. Më mirë për krem, xhel, lëng, por jo aq efektiv sa pluhuri
9. Pluhurat mund të aplikohen edhe me sintetikë të krijuar posaçërisht për qëllimin

Flokët e kafshëve

Flokët e dhisë

1.Lloji më i zakonshëm që përdoret në furçat e grimit.
2. Shumë efektiv në paketimin dhe aplikimin e pluhurit
3. Mund të fshehë poret në mënyrë efikase dhe të japë një përfundim rrezatues dhe të shkëlqyeshëm
Në Kinë, ka më shumë se 20 klasa të qimeve të dhisë: XGF, ZGF, BJF, HJF, #2, #10, Double Drawn, Single Drawn etj.
XGF është cilësia më e mirë dhe më e shtrenjta.Më pak klientë dhe përdorues mund të përballojnë furçat e grimit me XGF ose ZGF.
BJF është më i mirë se HJF dhe është aplikuar më mirë për furçat e grimit të nivelit të lartë.Por disa marka të famshme si MAC zakonisht përdorin HJF për disa nga furçat e tyre.
#2 është më i miri në qimet e dhisë me cilësi mesatare.Është e ashpër.Ju mund ta ndjeni butësinë e tij vetëm në gishtin e këmbës.
#10 është më keq se #2.Është shumë i ashpër dhe aplikohet për furça të lira dhe të vogla.
Flokët e tërhequr dyfish dhe të vetëm janë qimet më të këqija të dhisë.Nuk ka gisht.Dhe është mjaft i ashpër, më i aplikuar për ato furçat e grimit të disponueshme.

goat hair

goat hair

Flokë kali/Poni

1.Ka forme cilindrike
2.Trashesi te barabarte nga rrenja ne maje
3. E qëndrueshme dhe e fortë.
4.Shkëlqyeshëm për konturim për shkak të këputjes së fortë.
5.Zgjedhja e parë për furçat e syve, për shkak të butësisë, çmimit konkurrues dhe fleksibilitetit.

Flokët e ketrit

1.I hollë, me majë të theksuar dhe trup uniform.
2.Me pak ose aspak pranverë.
3. I mirë për lëkurë të thatë ose të ndjeshme
4. Ofroni mbulim të butë me rezultat natyral

goat hair

goat hair

Flokë nuselale/sable

1. E butë, elastike, elastike, fleksibël dhe e qëndrueshme
2. E shkëlqyeshme për ngjyrosje dhe punë precize
3.Mund të aplikohet jo vetëm me pudër por me grim të lëngshëm ose krem

Flokë baldose

1.Maja është shumë e hollë
2. Rrënja është e ashpër, e trashë dhe elastike
3. Përdoret në Brushes që punojnë për të përcaktuar dhe formësuar
4.Ideale për brushat e vetullave
5.Kina është burimi kryesor i qimeve të baldosës për furçat e grimit

goat hair

goat hair

Flokët e derrit

1.Shumë poroz
2. Merr më shumë pigmente dhe i shpërndan ato në mënyrë të barabartë
3. Qimet e flokëve të derrit mund të ndihmojnë gjithashtu për të kontrolluar lehtësisht përbërjen tuaj kur përzieni