Како да чувате сунѓер за шминка?

Како да чувате сунѓер за шминка?

Како правилно да се складира асунѓер за шминка?

 

Правилно складирање на вашиот сунѓер за шминка е исто толку важно како и неговото чистење.Овој чекор спречува вашата алатка да се зарази со бактерии и мувла.Ако целосно го чувате вашиот сунѓер за шминка во оригиналниот сад, веќе сте го фрлиле, најдобро е да го чувате во сопствен сув сад или торбичка за шминка како овие подолу:

1.Капсула за заштита на јајца за убавина

Флексибилното силиконско куќиште може да содржи различни големини на сунѓерчиња за шминкање.Најдобриот дел?Поради материјалот, нема опасност случајно да се скрши!

makeup sponge package

2.Решетка за складирање со сунѓер за шминка

Убавиот држач за сунѓер ќе ви овозможи да ја исушите и чувате алатката во него!Плус, ќе изгледа навистина убаво на вашата суета.

makeup sponge shelf

3.Сунѓер за мешање на микрофибер со куќиште

Оваа чиста футрола за сунѓер е многу погодна за патување бидејќи е лесна, компактна и може да собере и обични и мали сунѓери за шминкање!

 Egg Sponge

 


Време на објавување: Декември-16-2019 година