Дали ја користите вистинската алатка за убавина?

Дали ја користите вистинската алатка за убавина?

Сите луѓе кои сакаат убавина и шминка нема да негираат дека вистинските алатки секогаш прават половина работа со двојни резултати за време на процесот на шминкање.

Еве неколку добри алатки за шминка за вашата совршена шминка.

 

Сунѓерче за шминка

Совети: Беспрекорно нанесете и измешајте ги основните течни или кремасти производи за шминка (фундамент, коректор, руменило итн.).Сунѓер за шминкасо различен дизајн може да се вклопи во сите различни контури на вашето лице.Најтрадиционаленсунѓер за шминкаима облик на јајце/капка.

 SPONGES

ВИТИЧКИ НА ТРЕПКИ

Совети: За трепките да изгледаат подолги, потребна ви е добра маскара и виткање трепки.Не заборавајте благо да го загреете виткачот пред да го користите за најдобри резултати!Загрејте само неколку секунди, а потоа свиткајте ги трепките за да добиете траен ефект.Потоа свиткајте ги трепките кога виткачот е доволно топол.Бидете внимателни и не изгорувајте го очниот капак.Не го правете виткањето премногу жешко.

 

ОСНОВНОШМИНКАСЕТ ЧЕТКИ

Совети: Нанесете пудри и шминка за очи.Не треба да ја имате на располагање секоја четка за шминкање, но неопходна е основна голема, лабава четка и некои помали за да ја усовршите вашата сенка за очи, моливот за очи и веѓите.

 6pcs cosmetic brushes set

ДОБАР ПАРТ ПИНЕЦА

Совети: Одржувајте ги веѓите и залепете вештачки трепки.

 

 


Време на објавување: Декември-06-2019 година